dimarts, 19 de juny del 2012

5è Acte (Soñadores)


Us preguntareu què se n'ha fet del 4rt Acte. Doncs bé, està en procés. En mans d'un altre. Del presentador i guanyador del concurs "Película o prenda". Finalment el Club va ser un Club i tots els membres van aparéixer en escena. Membres masculins, membres femenins, alguns acompanyats de fotos i d'altres de sang... Finalment també, el critèri del president va contaminar els assistens davant d'una pel.lícula menystinguda, considerada pretensiosa i per sota de la resta d'obres del seu director. Però més enllà de la Janis Joplin, el Jimmy Hendrix, els Doors i les barricades, el Club es va fer un homenatge a si mateix i vam escollir somiar. I sense adonar-nos-en compte ens vam veure dins d'una pel.lícula de cine sobre el cine, dins d'un pel.lícula de cine amb preguntes sobre cine, dins d'una pel.lícula de cine sobre política, filosofía, sexe, virginitat, adolescència... sobre el xoc cultural de l'Amèrica del Mathew i la França de l'Elisabeth i el Teo. Buster Keaton o Chalres Chaplin? Jimmy Hendrix o Eric Clapton? Teo o Mathew? 
Amiga meva, Eva Green, perquè escollir entre en Teo o en Mathew si em pots tenir a mi deurien pensar tots els espectadors d'aquesta pel.lícula després de despullar-nos amb la teva bellesa? L'striptease més sensual que ha vist, i veurà en molt de temps el Club, va deixar a l'aire els millors pits de la història del Club (i comptem amb el veredicte d'una experta en pits). Mugrons de tamany inexplorable que acompanyats de guants a lo Gilda amb set de vendetta i fons negre es convertien en part de la Venus de Milo. Petons a la llum de les espelmes que encenen cabells amb foc apagats a quatre mans com si d'un Manils es tractés,... 
Estimats membres del Club, gràcies per haver vingut, gràcies per haver omplert la sala, gràcies per haver-vos atrevit a somiar. Però sincerament, crec que la pel.lícula va sobre el creixement. Sobre l'abandonament de la seguretat. Sobre la separació. Sobre la dependència emocional que tenim amb el nostre entorn, amb el nostre passat. Sobre l'alliberament. Sobre el trencament de les cadenes. Fingia estar encadenada i realment ho estava. Siamesament encadenada. Sobre les primeres vegades. Sobre la por. La solitud. El salt al buit...
Però sobretot és una pel.lícula que va sobre el cinema i per tant, ens posarem d'acord ràpidament si també dic que com que el cinema és l'art més gran que hi ha perquè inclou tots els altres, doncs ningú es pot queixar. 
Visca la Cinematheque Française! Visca el CCC!
Us deixo amb les paraules introductòries de la pel.lícula:

La primera vez que vi una película en la Cinematheque Française pense que solo los franceses montarían una sala de cinema en un palacio. La película era “Corredor sin retorno” de  Sam Fuller. Sus imágenes tenían tanta fuerza que te hipnotizaban. Yo tenia 20 años. Estábamos a finales de los 60 y habia venido a París un año para estudiar francés. Fue aquí donde me eduqué de verdad. Me convertí en un miembro de lo que en aquellos tiempos se consideraba una masoneria. La masoneria de los cinéfilos. Los llamados: fanáticos del cine. Yo era uno de esos insaciables. De los que se sentaban lo más cerca de la pantalla. ¿Por qué nos sentábamos tan cerca? Quizás porqué queríamos ser los primeros en recibir las imágenes, cuando aún estaban frescas, nuevas, antes de atravesar las filas a nuestras espaldas. Antes de que tuvieran que pasar de fila en fila, de espectador en espectador, hasta que gastadas, de segunda mano, con el tamaño de un sello de correos regresaran a la cabina del operador. Aunque quizás la pantalla actuara como pantalla… protegiéndonos del mundo.

C.K.


PD: Us deixo, algunes imatges dels diferents cartells de la pel.lícula en funció dels països...






7 comentaris:

  1. Somiar, somiar i somiar, deixar-nos endur per un somni que no té un final sinó una continuació...El trencament, el vol, la independència, la llibertat. Càsting immillorable (em quedo amb el Michael Pitt interpretant a una de les versions més conegudes de Jimi Hendrix), la música em trec el barret, clàssics, i el cine dins el cine, rememorant pel.lícules, un exercici de memòria i cinefília brutal. Els nus entrellaçats, els petons, i l'erotisme que es desprèn dels personatges és realment fascinant (per no dir una altra cosa ;). Gràcies per la vetllada, que queda en un record emocionant i somiarem, somiarem, somiarem més!

    C.D.

    ResponElimina
  2. Està clar, almennys en el blog, que la cinquena està totalment en concòrdia. La resta són els discordants... Gràcies C.D.!!!

    ResponElimina
  3. Sens dubte una comunió cinèfila conjunta sens parangó, però val a dir que le film, segona volta o tercera que el veig, em va frapar menys que ses anteriors vegades. Segueix sent una icona de l'erotisme cinematogràfic i ma'trevisc a dir que potser supera la tan nostrada en aquesta península Last Tango In Paris d'en Bertolucci meme, però no m'ha fascinat tant com el primer cop ma c'est la vie, l'Eva et el Lou segueixen sent l'amour fou i el més bònic fou compartir-ho ils six avec une Alba que es desvirgà de Dreamers on.

    ResponElimina
  4. Ou iea!!!

    Clar que sí!!

    That's our international Presenter!!!

    Willckomen to the virtual blogspot ccc expirience's!!

    We need the Tania support!! What's Die Träumer???

    C.K.

    ResponElimina
  5. En la meva aportació al bateig deia que "Somiadors" no m'havia agradat, quan la vaig veure al cine, vull dir que la vaig trobar una pel.lícula "menor" d'en Bertolucci. CK, ja ho sabia que era un Bertolucci. Pel meu comentari més amunt puc dir que la segona ronda em va agradar i vaig entrar de ple, tant de ple que una mica més i entro a la pantalla (remememorant l'escena de Videodrome (1983) de D. Cronenberg) i em fico a la banyera amb els tres!!!!

    ;)

    C.D.

    ResponElimina
  6. Quina ccrònica, presi! Vive l'amour et la jeunesse!

    Estic d'acord amb tooots els temes que apuntes: el descobriment, el pas l'edat adulta, els lligams, la llibertat, la por... però també hi ha l'amistat i la família, la passió, les inseguretats, els clixés,els estereotips, els contextos històrics i...

    però jo crec que parla de l'art: l'art com amor, o l'amor com a art, aquí hi ha el quit de la qüestió! I fer el clec per passar a l'acció!

    T.R (la que faltava)

    ResponElimina
  7. Totalment d'acord. De fet la vida no és vida sense art i l'art no és més que l'autèntica expressió de l'amor o l'amor l'autèntica expressió de l'art.

    Anyway: vida=art=amor.

    CK

    ResponElimina